It's Different in a Blog

Facebookduim, muggen en bulten, en iets met Laurens ten Dam…

Afgelopen dagen is het warm in Nederland, heel warm, zeg maar heet.
Zelf vind ik dat best lekker, het liefst zit ik met dit weer op mijn fiets.
Voor de mensen die mij niet persoonlijk kennen: ik fiets graag lange afstanden, variërend van 200km tot 1200km non stop.

Dit jaar heb ik te maken gehad met wat pech, na een net voorjaar met meer dan voldoende kilometers viel ik op vrijdag 18 april s’middags, na slechts 300 meter, met mijn fiets. Mijn voorwiel gleed weg op de rotonde, er klonk een smak en ik lag op het asfalt. Gevallen op mijn linkerzij zag ik direct dat ik een allergische reactie vertoonde na aanraking met het asfalt. Tegen de kompaan waar ik mee zou gaan trainen zei ik het gaat wel, alles doet het nog. terwijl ik mijn armen, benen en handen een beetje losschudde. Mijn duim deed wel zeer, maar bewoog wel. Ik dacht die is gekneusd.

Tegen mijn kompaan zei ik ga maar rijden, ik ga naar huis mijn asfaltuitslag verzorgen. Terwijl ik wegreed probeerde ik te schakelen om in een lichter verzet te rijden. Met veel pijn lukte dat.
In plaats van naar huis te rijden reed ik meteen maar naar de huisarts een kleine kilometer verder.

Lang verhaal kort: Duimpje bleek gebroken en het resultaat was 4 weken een gipsen facebookduim.
Daar ging mijn seizoen.

Inmiddels ben ik ruimschoots hersteld van mijn duimblessure, maar de studie vroeg even wat meer aandacht en het fietsen stond daardoor op een laag pitje tot afgelopen zondag.
Lekker weer fietsen, met mooi weer!
Helaas maar van korte duur..... Want toen ik dinsdagmorgen opstond was er iets anders dan anders. Ik was gestoken door een of meerdere muggen. 40 keer om precies te zijn, van top tot teen helemaal onder de muggenbultjes.

De volgende nacht kreeg ik er nog eens 10 bij. Nee, niet echt fijn om met 50 muggenbulten te gaan fietsen. Als het nog niet erg genoeg is zitten de muggenbulten ook aan de binnenkant van mijn dijbenen. Natuurlijk jeukt het als een gek, en met de hitte, zweet en dan een strak koerspak er overheen laten “scheuren” is dat voor mij ondraaglijk.

Met de Tour de France start voor de deur stel ik mezelf dan de vraag hoe doen de tour renners dat hebben die een speciaal middeltje tegen het gestoken worden of misschien wel een wondermiddeltje tegen de bulten en de jeuk?
Tourrenners zijn ook mensen, denk maar aan Laurens ten Dam die bloede ook gewoon na een vervelende de val in de Tour van 2011. Dus zullen muggen die mannen ook wel prikken.

Pasted Graphic


Nu kijken of ik antwoord kan krijgen op deze vraag…


Jeroen de wandelende muggenbult

blog comments powered by Disqus