It's Different in a Blog

Goet foud, en iets met Jort Kelder...

Ik ben me er van bewust dat ik soms een d of dt verkeerd plaats. Maar als ik het lees valt het mij niet op, om maar te zeggen dat ik geen verschil hoor als je verantwoord, verantwoordt of verantwoort zegt.

In mijn vorige blog had ik een stukje over Jan Roos, en daarom had ik hem in een van mijn tweets gementioned. Blijkbaar vond Jan het de moeite waard om mijn blog te retweeten. Leuk, denk je dan.

En dan komen ze! Je kent ze wel, ze zijn overal, en ze kunnen het niet laten. Ja precies! Grammer Politie.

Het zijn die mensen die het als hun plicht beschouwen anderen op hun grammaticale- en spelfouten te wijzen.
Deze mensen achten zich taalkundig superieur aan anderen. Geeft niks!
Mijn advies luidt: Bedank ze voor de gedane moeite, zij kunnen er ook niks aan doen.

Afgelopen week heb ik er toch veel aan gedacht tijdens het studeren. Wat moet ik er aan doen? Moet ik er iets aan doen? Het Fokschaap of het Kofschip opnieuw leren? Nee, op dit moment ben ik te druk met andere dingen te leren!

Ach ik laat het voor wat het is. Zij kunnen beter schrijven, ik kan beter begrijpend lezen denk ik dan maar. Of laten we het anders hip noemen, ik zie namelijk steeds vaker dingen met opzet verkeerd geschreven zoals deaud in plaats van dood.

Ik lig er niet wakker van als ik een grammaticale fout in iemands tekst ontdek, ik meen dat de inhoud veel belangrijker is.

Zit je nu al die tijd al te lezen, nog steeds niets over Jort Kelder… Rustig maar, het komt nu!
Jort Kelder

Jort heeft de afgelopen jaren een bijzonder leuk programma gehad, Hoe heurt het eigenlijk?
Jort gaat dan bij de mensen langs van wie men verwacht dat ze weten hoe het heurt. Jort doet dan wel eens bij een van de mensen waar hij te gast is iets met opzet een beetje fout. Dan zegt hij zelf al “Volgens mij doe ik het niet helemaal goed” zo kan de gastheer of vrouw hem dan veur doen hoe het heurt.

Als de Grammer Politie nu fijn mijn fouten in de tekst eruit haalt, zal ik ze blijven maken. Houden we elkaar lekker bezig.

Laat Grammer Politie zich alsjeblieft op mijn taalfouten richten, voor het zelfde geld gaan ze zich inhoudelijk bemoeien.

En, ik zal ze voor iedere keer dat ze een foutje vinden bedanken.


Rejoen
blog comments powered by Disqus