It's Different in a Blog

Studeren voor je tentamen, en iets met mijn homo vaders…

Nee, deze keer geen bekende Nederlander of buitenlander, geen grappen en grollen, gewoon over vandaag de dag.

Volgende week zaterdag, dan is de dag dat ik tentamen moet doen voor mijn module bedrijfseconomische aspecten. Het is een hele mond vol, op zich niet heel erg, maar het is ook een hoofd vol. Toen ik op mijn middelbare school examen deed op het vak economie slaagde ik met een 8, voor mijn eerste tentamen had ik een 9, mijn tweede tentamen een 8, en voor mijn eindexamen een 7. Voor mijn tweede tentamen had ik al bijna niet meer geleerd, om maar te zwijgen over mijn eindexamen. Ik had immers al voldoende punten om niet meer te zakken.

Deze keer kan ik dat niet zeggen, met nog iets meer als een week te gaan tot aan mijn tentamen heb ik continu het gevoel dat ik er hard aan moet trekken. En niet omdat ik de stof niet begrijp, maar gewoon omdat ik een hoog cijfer wil. Omdat ik eigenlijk op dezelfde dag ook een module opdracht moet in leveren voor het vak personeelsmanagement, heb ik daarvoor uitstel gevraagd.

Nu kan ik na mijn tentamen bedrijfseconomische aspecten op mijn gemak de module opdracht schrijven. En geeft mij het de gelegenheid me op dit moment volledig te concentreren op mijn tentamen.

Maar voor ik me tentamen ga maken is het aankomende zondag vaderdag.
“Ik heb er twee” zeg ik graag en met de meest serieuze blik die ik heb. Het is nog waar ook.

pappas

Hoe de mensen je dan staan aan te kijken, in een woord fantastisch! Je ziet ze denken “heb jij homo ouders?” en vaak stellen ze zelfs de vraag. Met de zelfde serieuze blik antwoord ik “nee”.
Dan weten ze helemaal niet meer hoe het zit. Om ze uit hun lijden te verlossen leg ik het dan maar uit. Ik heb een biologische vader en een stiefvader. Voor mij zijn die twee gelijk aan elkaar. Mijn moeder vind ik onbelangrijk, die heeft mij in het verleden te vaak teleurgesteld. Helaas heb ik nooit echt een moederfiguur gehad. Mijn stiefvader en mijn moeder zijn al sinds mijn 17e niet meer bij elkaar. Vanaf het moment dat hij in mijn leven kwam, of ik in het zijne, was hij voor mij een vader, dat is nooit meer anders geworden. Best raar dat je je stiefvader houd en uiteindelijk afscheid neemt van je moeder.

Hoewel mijn stiefvader destijds al ruim drie jaar gescheiden was van mijn moeder vond hij het toch belangrijk dat ik mijn rijbewijs haalde. Zelf kon ik dat niet betalen, dus deed hij dat.

Afgelopen jaar reed ik Zoetermeer-Parijs-Zoetermeer, een 1000 km non-stop fiets evenement. Toen ik midden in de nacht terugkwam in Zoetermeer, stond daar mijn bio vader met de tranen in zijn ogen al paar uur te wachten om mij na iets meer dan 50 uur fietsen binnen te halen.

Ben ik er minder op geworden met twee vaders, zeker niet! Het is wel een verrijking, beide zijn opnieuw gelukkig getrouwd.

Om het helemaal duidelijk te maken hier een lijstje van mijn gezin:

2 vaders
2 kunstmoeders
2 halve zussen (1 hele)
2 stiefzussen
2 stiefbroers
1 kunstzus

Lieve vaders, ik hou van jullie!

Jeroen

blog comments powered by Disqus