It's Different in a Blog

Talent heb je of niet, en iets met Kelly Pfaff…

Je word er mee geboren, je hebt het of je hebt het niet, maar als je het toch hebt kun je het als je dat wilt ook verder ontwikkelen.

Net als bij het ontwikkelen van een ouderwets fotorolletje is het echter wel noodzakelijk dat je er een hebt. Talent kan je ook niet ontwikkelen zonder er een te hebben.

Tegenwoordig heb ik het gevoel dood gegooid te worden met tv programma’s vol met talentloze “sterren”.

Het begon ooit met Oh Oh Cherso, een programma met Haagse jongeren die op vakantie in Chersonissos waren. Een camera volgde het 8tal overal waar het ging. Het ging nergens naar toe…

Zelf ook geboren en getogen in het mooie Den Haag moest ik er eerst wel een beetje om lachen. Hoewel ik niet uit de netste wijk van Den Haag kom zag ik wel een groot verschil tussen deze groep en mijzelf. Het gescheld en het ordinaire gedrag van de 20ers met pubergedrag was stuitend. Ach iedereen kent het wel.

Ook was daar Barbie (Samantha de Jong), ze lustte geen vlees, maar wel frikandellen of kroketten…. I rest my case.

Een “groot” “talent” was hiermee geboren, ze kreeg in de opvolgende jaren nog 9 series om haar snufferd op tv te krijgen. Talentloos, in 5 jaar tijd 10 series op tv… wie kan dat nou zeggen?

En dan heeft de LOI de reclameslogan met: Nederland wordt steeds slimmer. Zullen we met z’n allen even lachen?

Dan heb je aan de andere kant mensen die wél een talent hebben.
In België hebben ze de Pfaffs, de Belgen keken 10 jaar lang naar de levens van de familie van de ooit zo grote Vlaamse doelman Jean-Marie Pfaff. Hij stond jaren onder de lat van het Belgisch nationaal elftal en het Duitse Bayern München.

Jean-Marie had talent, dan is het ook een stuk leuker om deze man in zijn privé te zien. Hij was voor velen immers een grote held door zijn met zijn talent behaalde prestaties.

Jean-Marie had naast het doelvermogen nog een talent, hij kan goed dochters maken. Hij maakte er zelfs 3.

Een daarvan is Kelly.

kellypfaff

Kelly zingt, danst, en jureert wat af in de jaren dat de soap rond haar famille op tv was. Je zou zeggen ze heeft toch de juiste “papieren”, na meegelift te zijn op het succes van de soap van d’r vader horen we niets meer van haar. Gebrek aan talent? Papieren zeggen dus niet alles, talenten ontwikkelen zich niet op papier. Geef talent de ruimte om zich te ontwikkelen. Talent stelt niet vaak teleur! Dus HRM-er gok ook eens op talent, want op geen enkel diploma staat een cijfer voor talent. Jeroen

blog comments powered by Disqus